2004.11.26. 20:41
BURGUNDI PUNCS, PEZSGŐPUNCS, ALKOHOLMENTES ÜNNEPI BÓLÉ,
BURGUNDI PUNCS
1 üveg száraz vörösbor 8 cl csereszenyepálinka 8 cl portói 16 cl narancslé 4 cl citromlé 2 ek porcukor narancsszeletek
A hozzávalókat előre hűtse be, majd hűtött üvegtálba öntse össze. Nagyobb darab jeget helyezzen a tálba, keverje össze a hozzávalókat, és nagyon vékony szeletekre vágott naranccsal díszítse.
PEZSGŐPUNCS
8 cl konyak 8 cl meggylikőr 8 cl triple sec 4 cl citromlé 8 ek porcukor 1 üveg félédes vagy édes pezsgő
A hozzávalókat külön-külön hűtse be, majd a pezsgő kivételével lehűtött üvegtálba öntse őket össze. A tálba tegyen egy nagyobb darab jeget, a pezsgőt közvetlenül tálalás előtt adja hozzá.
ALKOHOLMENTES ÜNNEPI BÓLÉ
2 dl citromlé 2 dl 100%-os narancslé 2 dl 100%-os ananászlé 1 dl málnaszörp 1,5 l szénsavas gyömbér mentalevél
A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hűtse be, majd behűtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás előtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.
|