2004.11.26. 21:03
Hozzvalk (8-10 szemlyre):
1 narancs, 1 bann, 1 citrom,
2 mandarin
(vagy 1 kis doboz mandarinbefott),
1 kis doboz konzervanansz,
fl liter knnyu vrsbor,
1 veg szraz pezsgo,
fl dl konyak,
4 nagy kockacukor,
2 evokanl porcukor,
jgkockk.
Nagy, mly vegtlat (vagy igazi blstlat) eloksztnk. A forr vzben megmosott narancs klso, srga hjt ledrzsljk a kockacukrokkal, s a cukrot a tlba dobjuk. A meghmozott narancsot kis kockkra vgva hozztesszk. Az ugyancsak hmozott s felkarikzott bannt, valamint a vkony szeletekre vgott citromot is hozzrakjuk. Kevs porcukorral meghintjk, s sszeforgatjuk. Fl rra betesszk a hutoszekrnybe. Kzben a konzervgymlcsket levktol leszurjk. A leveket sszentjk a konyakkal, majd a fl ra letelte utn a gymlcskkel egytt a tlba ntjk. Vgl rntjk a vrsbort, s befedve ismt betesszk a hutoszekrnybe. Legalbb 2 napig rleljk. Kzvetlenl fogyaszts elott a tl oldalt feldsztjk narancshjdarabkkkal, majd j vastagon feltltjk jgkockkkal. Belentjk a pezsgot, kiss sszekeverjk, s a blspoharakban vagy mly komptostlkkban azonnal sztosztjuk. Pezsgo helyett jghideg svnyvzzel vagy huttt szdavzzel is felnthetjk. gyeljnk arra, hogy a gymlcskbol s a jgkockkbl egyformn jusson mindenkinek.
|