eltelek
Richy 2004.12.02. 17:46
BRASSI TLTTT TOJS CSBEN STVE
Csirkesult vajas tesztaban. (6 szemelynek)
Fstlt tojs
Gngyolt sonka
Hagyms-sonks bugyora
BRASSI TLTTT TOJS CSBEN STVE
Elksztsi id: 45 perc
Egy adag: 1620 kJ / 430 kcal
Hozzvalk:
8 db ftt tojs 25 dkg juhtr 8 dkg vaj 1 dkg trkonylevl 2 g gymbr 15 dkg prhagyma 2 dl tejfl 1 db tojssrga 12 dkg reszelt sajt s
Elksztse:
A tojsokat kemnyre fzzk, megtiszttjuk s hosszban kett vgjuk. A srgjt kivesszk, majd a juhtrval egytt ttrjk. Sval, aprra vgott trkonylevllel, reszelt gymbrrel fszerezzk s habvervel simra, krmszerre keverjk. A megmosott prhagymt vkony karikkra szeljk. Serpenyben 4 dkg vajat hevtnk, a prhagymt beletve vegesre pirtjuk, majd tntjk egy tzll tlba s egyenletesen eltertjk. A ftt tojsfehrjt a trtltelkkel megtltjk s a prolt hagymakarikkra szpen egyms mell rakjuk. A tejflt sszekeverjk a tojssrgjval, kiss megszzuk s belekeverjk a reszelt sajtot. A tojsokat ezzel a mrtssal lentjk s a forr stbe tolva, szp pirosra stjk.
Csirkesult vajas tesztaban. (6 szemelynek)
Csirkesult vajas tesztaban. (6 szemelynek) 1 grillcsirke (vagy 1 csirkemell + 2 csirkecomb sozva, sutoben megsutve) 1 cs. leveles vajas teszta1 dl tejfol, 6 szelet gepsonka 1 tojas, so, bors, petrezselyemzld A csirkehust a csontjarol lefejtjuk, 6 nagyobb darabot felreteszunk, a tobbit aprora vagjuk, a tejfollel, soval, borssal, aprora vagott petrezselyemmel osszekeverjuk. A tesztat kinyujtjuk, es 6 db. 12x12 cm-es negyzetet vagunk ki belole Mindegyikre helyezunk 1-1 szelet sonkat, 1-1 darab csirkehust, majd a csirkepepet ratesszuk, es mint a turostaskat osszefogjuk a teszta sarkait. Felvert tojassal megkenjuk, es kozepes sutoben 25 percig sutjuk. En ugy szoktam talalni, hogy a tanyerra teszek egy salatalevelet, es arra teszem ra a batyut.
Fstlt tojs
Hozzvalk: 8 db ftt, tiszttott tojs, fl l szjamrts, 2 evkanl fstlt s, egy evkanl cukor, egy evkanl szezmolaj.
A fszerekbl pcot kevernk, s ebben a tojsokat 6-24 ra hosszat pcoljuk Hosszban flbe vagy ngybe vgva, zld salta- vagy petrezselyemlevlen tlaljuk
nyencek a tojst fzhetik ngypercesre.
Gngylt sonka
Simara keverunk nyolc tojast egy evokanal tejfollel, csipetnyi soval, reszelt szerecsendioval meg 1-1 csokor finomra vagott snidlinggel, petrezselyemmel meg kaporral. ot deka vajon, kevergetve nem tul szaraz rantottat sutunk belole, majd negyfele osztjuk, es negy nagy szelet gepsonka kozepere, egy csikban rateritjuk. A sonkaszeleteket egyenkent osszegongyoljuk, tuzallo talra fektetjuk es tetejuket vajjal megkenjuk. A forro sutoben atmelegitjuk, de nem piritjuk meg. Ha gazdagabban akarjuk adni, akkor a sonkagongyoleget leontjuk ket deci tejfol meg egy tojassarga keverekevel, es ugy sutjuk meg a sutoben. Megint mas izu etelt kapunk, ha csak sajtszeleteket fektetunk a sonkagongyolegekre es csak annyi idore toljuk a sutobe, amig a sajt ra nem olvad.
Hagyms-sonks bugyora
Hagyomnyos palacsintatsztt kevernk. Nhny fej lila hagymt aprra vgunk, belekeverjk a tsztba s gy stjk meg a palacsintkat. Vkonyra szeletelt gpsonkt (sonkaszalmit vagy egyszeren prizsit) fektetnk a palacsintkba egy sorban. Az resen marad szleket rhajtjuk a sonkaszeletekre s felcsavarjuk a palacsintt. (gy kis, tmzsi henger formj butyrokat kapunk) Tepsibe vagy tzll tlba tesszk, reszelhetnk r sajtot, nthetnk r tejfelt. Tlals eltt stben melegtjk, hogy rolvadjon a sajt, megsznezdjk a tejfel. Petrezselyemmel vagy aprtott snidlinggel szrjuk meg. - Alkalmas eltelnek (1-2 db/f) vagy meleg vacsoratelnek (4-5 db/f).
|